Cât va trăi din pensie prima generație post-reformă
04/07
Cum va arăta cel mai înalt bloc turn din Moskva-City
04/07

Fotbalul a divizat opoziția politică

Opozanţii care au sărbătorit victoria Rusiei în meciul cu Spania din optimile Cupei Mondiale de fotbal au fost criticaţi de colegii lor de partid. Pe ideea că nu te poţi bucura de această reuşită, care lucrează, de fapt pentru actualul regim, iar unii dintre fotbalişti sunt chiar oameni de încredere ai preşedintelui Vladimir Putin.

Într-un articol pe această temă, cotidianul Nezavisimaia Gazeta scrie că cele mai multe pretenţii au fost generate de publicarea pe Twitter a poziţiei lui Aleksei Navalnîi care, fără să explice dacă glumeşte sau vorbeşte serios, a propus organizarea mai multor mitinguri de susţinere a portarului Igor Akinfeev.

Imediat, Navalîi a fost acuzat de „ambiţii imperialiste”, explicându-i-se că „trebuie să ne mândrim cu o economie sănătoasă, nu cu faptul că mingea a intrat în poartă”. „Cupa Mondială este un drog, ca poporul să uite despre drumuri proaste, despre sistemul de învăţământ, despre sărăcie, corupţie, impozite”, i-a scris lui Navalnîi utilizatorul Igor Tarasov.

Şi alți comentatori s-au năpustit asupra politicianului: „Nu te bucura, Navalnîi. După meci va creşte cota de popularitate a lui Putin, nu a ta”, l-a avertizat unul dintre ei. Iar vicepreşedintele organizaţiei PARNAS, Vadim Lukaşevici a declarat pentru NG că puterea interacţionează cu poporul după principiul „pâine şi show”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 576133