Prima fregată „Admiral Gorşkov” va fi predată flotei
19/07
Timp, înapoi (V): Omar Khayyam în loc de ostașul sovietic
19/07

Margarita Simonian: Încercaţi să înlocuiţi cuvântul „ruşi” cu „evrei”

Redactorul şef al Russia Today, Margarita Simonian, s-a arătat indignată de declaraţia jurnalistului german, Andreas Ruttenauer, potrivit cărora „ruşii sunt oameni şi ei”.

„Ziaristul german a scris că, suprinzător, ruşii s-au dovedit a fi şi ei oameni. Bunicul meu nu s-ar fi mirat că jurnalistul german, redactorii lui, conducerea care permite să publice astfel de afirmaţii, dar şi cititorii solidari cu ziaristul sunt adevăraţi nazişti”, scrie Simonian pe reţeaza de socializare Telegram.

Ea a sugerat redacţiei Die Tageszeitung, unde a fost publicat articolul, să schimbe cuvântul „ruşi” cu „evrei” şi să-l publice în Europa. „Bunicul meu nu s-ar fi mirat, eu însă da. Dar poate este cazul să nu mă mai mir”, a apreciat redactorul şef al Russia Today.

Poziţia ei a fost salutată de jurnalistul şi bloggerul Maksim Kononenko. „Andreas Rutenauer constată că Mondialul i-a transformat pe ruşi în oameni. Şi precizează că această transformare e valabilă numai patru săptămâni, adică în perioada campionatului. După care ruşii revin, se pare, la ceea ce au fost, adică bostani”.

Kononenko este de părere că afirmaţia jurnalistului german trebuie privită ca un mare pas înainte, un progres, pentru că „în 1941 concetăţenii lui Rottenauer erau convinşi că ruşii nu pot deveni oameni nici măcar pentru patru săptămâni, dar din moment ce ruşii nu sunt consideraţi oameni, ei trebuie nimiciţi. V-aţi gândit, probabil, că într-o împărăţie a răului trebuie să trăiască numai răi”, a adăugat Kononenko.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777913