Timp, înapoi (VII): O veste groaznică venită din Chile
02/08
Datoriile ruşilor la bănci cresc de două mai repede decât salariile
03/08

Americanii încearcă să prăbușească rubla

Un grup de senatori americani a depus un proiect de lege care înăspreşte pachetul de sancţiuni impus Rusiei, informează RIA Novosti. Documentul propune introducerea de noi măsuri restrictive, inclusiv împotriva datoriei de stat. În plus, se sugerează extinderea listei negre de politicieni şi oameni de afaceri.

„Actualul regim de sancţiuni nu a reuşit să împiedice Rusia să se amestece în viitoarele alegeri intermediare din 2018. Scopul nostru este de a schimba situaţia şi de a introduce nişte sancţiuni distrugătoare şi alte măsuri împotriva Rusiei lui Putin”, a declarat unul dintre autorii proiectului de lege, senatorul republican Lindsey Graham.

Comentând eventualitatea adoptării unui astfel de act normativ, analiştii Citi, citaţi de presa rusă, au apreciat că, în cel mai rău dintre scenarii, rubla va afişa o depreciere de 15%. „Moneda rusă ar putea pierde 15% (până la 73 ruble un dolar), dacă SUA decid un astfel de pas, adică să sancţioneze datoria de stat a Rusiei”, au spus experţii Citigroup.

Colegii lor din filial rusă a băncii americane cred însă că acesta ar fi „cel mai rău dintre scenarii”, care va însemna interdicţia de a cumpăra obligaţiuni de stat ruse de către străini.

1 Comment

  1. LuciLucescuLondra spune:

    Lindsey Graham este, alături de John McCain, un schizofrenic plasat în poziție de decizie de STATUL SUBTERAN pentru a folosi puterea poporului american împotriva altor popoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777972