Timp, înapoi! (VIII): Suflet de jucător
09/08
Noile sancţiuni americane, comparate cu scenariul irakian
09/08

Rubla nu a rezistat stării de incertitudine privind noile sancţiuni americane

Reacţia rublei la noul proiect de lege american privind introducerea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei va fi, după toate probabilităţile, de scurtă durată, pentru că, deocamdată, nu sunt clare perspectivele adoptării lui, cred analiştii, consultaţi de RIA Novosti.

Moneda naţională a Rusiei s-a depreciat miercuri faţă de dolar şi euro, depăşind praguri psihologice de 65 de ruble şi, respectiv, 75 de ruble.

„Sincer, sunt oarecum nedumerit de ce reacţia a venit astăzi, pentru că, în principiu, momentele de bază se ştiau de zilele trecute şi chiar mai de mult. Nimic principial nou nu a apărut în textul proiectului de lege”, a comentat, printre alţii, economistul băncii Uralsib, Aleksei Deviatov.

„Cred că reacţia rublei va fi de scurtă durată, pentru că nu e vorba de o lege, ci de un proiect de lege şi, chiar dacă senatorii care au depus documentul sunt consideraţi ca având suficientă influenţă, nu înseamnă că va deveni lege. În orice caz, nu sub forma sub care a fost el publicat. Cred că unele aspecte vor fi îndulcite”, a estimat Deviatov, citat de cotidianul Kommersant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778000