SUA: sancţiuni împotriva Rusiei pentru amestec în viitoarele alegeri
22/08
Rubla, sub atac din cauza noilor sancţiuni ale SUA
22/08

Kudrin: Rusia are un deficit de forță de muncă

Rusia suferă de insuficienţa forţei de muncă. Numai în 2019, efectivul ei se va reduce cu o jumătate de milion de oameni, a declarat şeful Curţii de Conturi a Rusiei, Aleksei Kudrin, citat de RIA Novosti.

„Cu o jumătate de milion. Avem deficit de forţă de muncă în ţară”, a sus Kudrin la audierile parlamentare din Duma de Stat, camera inferioară a legislativului rus, dedicate perfecţionării sistemului de pensii. Întrând în detalii, Kudrin a precizat că 20% dintre angajaţi vor atinge vârsta de pensionare. „Vor fi 160.000 anul viitor”.

Pe de altă parte, Kudrin a arătat că, graţie majorării vârstei de pensionare, pensiile reale ale ruşilor vor creşte cu 25% până în 2035. Dar, a adăugat el, pe viitor autorităţile trebuie să-şi propună o valoare a pensiilor de 70% din salariu.

„Nu e aşa de repede cum ne-am fi dorit, chiar şi în aceste condiţii, cu 10% numai până în 2024 şi cu 25% până în 2035”, a precizat Kudrin la audierile parlamentare. „Cred că misiunea noastră ar trebui să fie o creştere a pensiilor în expresie reală de minimum 25% sau, ulterior, cu o treime, aducând, totodată, coeficientul de calcul în conformitate cu standardele Organizaţiei Internaţionale a Muncii, care este de 40%. Şi vreau să spun că 40% nu reprezintă scopul final”, a menţionat oficialul rus.

În prezent, vârsta standard de pensionare este de 60 ani la bărbaţi şi de 55 la femei. Această vârstă a fost stabilită încă în anii 1930. Problema majorării acestei vârste se discută de mult. Necesitatea unei asemenea decizii este justificată prin creşterea duratei de viaţă şi prin imposibilitatea asigurării unei pensii decente în condiţiile în care numărul angajaţilor se reduce, iar cel al pensionarilor creşte, notează RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 463279