Timp, înapoi! (X): Un sentiment de gratitudine
23/08
Rubla s-a ieftinit faţă de euro şi dolar
23/08

Putin: Rusia nu poate ignora ce se întâmplă la graniţele ei

Preşedintele Rusiei a declarat că susţine propunerea formulată de președintele Finlandei privind creşterea nivelului de securitate a zborurilor deasupra Mării Baltice.

Rusia este obligată să reacţioneze la apropierea infrastructurii NATO şi la apariţia elementelor sistemelor de apărare antirachetă ale SUA în apropierea graniţelor sale, a declarat preşedintele Vladimir Putin la conferinţa de presă care a marcat încheierea convorbirilor cu omologul său finlandez Sauli Väinämö Niinistö.

Răspunzând unei ziariste finlandeze, liderul rus a arătat că infrastructura militară a NATO se deplasează spre frontierele Rusiei, sporeşte, de asemenea, numărul unităţilor de tehnică de luptă ale Alianţei Nord-Atlantice, efectivul uman, numărul exerciţiilor militare în apropierea graniţelor Rusiei, etc.

„Fireşte, trebuie să vedem ce se întâmplă acolo, trebuie să ne întărim infrastructura. Trebuie să reacţionăm la ceea ce este la graniţele noastre, în imediata noastră apropiere, apar elemente ale sistemului american de apărare antirachetă”, a spus Putin, arătând că aceste sisteme de apărare pot fi folosite inclusiv pentru lansarea de rachete cu rază medie de acţiune.

În plus, Moscova speră că NATO îşi va revizui refuzul de a discuta cu Rusia măsuri de reducere a tensiunii în domeniul aviaţiei militare. Putin a declarat că salută propunerea preşedintelui Finlandei de „reducere a tensiunilor din regiune”. Putin a amintit că Organizaţia internaţională a aviaţiei civile a „elaborat anumite reguli, care nu sunt însă valabile şi pentru aviaţa militară, având doar caracter de recomandare”.

„Suntem dispuşi să discutăm cu partenerii noştri din NATO, dar ei refuză. Cred că este o poziţie neconstructivă. Sperăm că se va schimba”, a concluzionat preşedintele rus.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836802