Timp, înapoi! (XI): Inițiere într-o Românie profundă
30/08
Cine va fi noul purtător de cuvânt al premierului Medvedev
30/08

Statistica a stabilit câți ruși care iau mită există

Numărul cazurilor de luare de mită a crescut, în 2018, cu 10%, a calculat cotidianul RBK pe baza datelor semestriale ale Procuraturii generale.

Astfel, în prima jumătate a acestui an, la fiecare al 100.000-lea rus au revenit 1,5 cazuri înregistrate de luare de mită şi 0,9 cazuri de dare de mită. Astfel, ţinând cont de specificul jurisprudenţei, se poate spune că la fiecare un milion de ruşi sunt 24 de oameni care au legătură cu luare de mită – 15 care au primit şi 9 care au dat.

Moscova, unde sunt concentrate organele de stat federale şi sediile companiilor de stat, a ocupat primul loc, atât la luare, cât şi la dare de mită, dar raportat la numărul de locuitori ajunge undeva la jumătatea listei. Cu toate acestea, ambii indici sunt mai mici decât valorile înregistrate în 2016, precizează RBK.

Această scădere este rezultatul modificărilor operate în legislaţia aferentă. Astfel, în Codul penal a apărut rubrica „Mită mică”, iar toate infracţiunile cu sume cuprinse în limita a 10.000 de ruble au fost încadrate în acest cadru, a explicat analistul Kirill Titaev. Potrivit afirmaţiilor sae, în 2015, datele statistice la luare de mită erau oarecum stabile, iar la dare în creştere constantă, astfel că, la un moment dat, cei care băgau măna în buzunar erau mai mulţi decât cei care o întindeau după plic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836733