Igor Ghiorgadze: Substanțe periculoase ar putea fi produse în Georgia sub egida SUA
12/09
Timp, înapoi! (XIII): Cu rucsac, alături de Andrei Rubliov
13/09

Îndemn ministerial: Vindeţi dolari, cumpăraţi ruble

Ministrul rus al Economiei, Maksim Oreşkin este de părere că cetăţenii ţării trebuie să vândă dolari şi să cumpere ruble.

Într-un interviu pentru Business FM pe culoarele Forumului Economic Estic, ministrul a declarat că, în următoarele 6-12 luni, cursul monedei naţionale se va stabiliza la nivelul de 63-64 de ruble/dolar.

Aceleaşi cifre se regăsessc şi în prognoza oficială a instituţiei, conform căreia, în următorii trei ani, cursul rublei va fi stabil, undeva în jurul valorii de 64 de ruble/dolar.

„Am avut o prognoză, elborată la începutul acestei veri, iar acum, în plin proces bugetar, am actualizat-o la sfărşitul lunii august – începutul lui septembrie. Singurul lucru modificat este dinamica pentru următoarele 6 – 12 luni. Am luat în considerare volatilitatea de pe piaţa globală, povestea cu sancţiunile. Pe termen mai lung, adică dincolo de 12 luni, nu vedem motive pentru care aceşti indici s-ar putea schimba”, a explicat Oreşkin.

În prognoza anterioară, ministerul aprecia că în 2018, cursul mediu al rublei faţă de dolar ar putea fi de 62 de ruble/dolar. Previziunea a fost revizuită inclusiv din cauza ultimelor sancţiuni americane împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836746