De ce Rusiei nu îi convine un preț ridicat al petrolului
10/10
Cât câștigă un pensionar care lucrează
10/10

Pluton în Capricorn: ne așteaptă schimbări majore (Din însemnările astrologului Sergiu Bălan)

Celebrul calendar maya profețea, pentru anul 2012, sfârșitul lumii. Este vorba despre finalul unui ciclu de 26.000 de ani (vezi fenomenul de precesie) și, firește, începutul unuia nou. Dispare lumea noastră, așa cum o știm și trecem spre alte dimensiuni superioare vibraţional. Gaia (Pământul) este vie și evoluează cu tot cu „încărcătura” sa, trecând din dimensiunea a treia (în care încă mai suntem) într-a patra, apoi în a cincea, s.a.m.d.

Se schimbă corpul energetic al planetei și corpul energetic al oamenilor, spre corpul de lumină caracteristic celei de-a cincea dimensiuni.

Un tranzit planetar nu este deloc străin de subtilitățile pe care le presupune Trecerea și anume cel al lui Pluton prin semnul Capricornului. Pluton este un astru care face turul zodiacului în circa 245-248 de ani și determină schimbări majore în mediile politic, economic, social și nu numai. Schimbarea acționează asupra fiecăruia dintre noi și știm bine, din propria experiență, cum ne este răvășită viața (mai mult sau mai puțin) de niște ani încoace.

Planeta Pluton a mai vizitat Capricornul și între 1516-1532, 1762-1778. Au fost perioade marcate de schimbări importante – ca să amintim doar cunoscuta Reformă a lui Martin Luther, marile călătorii ale lui Magellan și Cook (finalizate cu mari descoperiri geografice), Războiul de independență al americanilor, revoluția industrială, etc. Asta ca idee, să avem habar cât de cât cam ce ne așteaptă.
Pluton reprezintă Adevărul – Voința Divină. Este planeta morții și a renașterii, kharmica, iar acțiunea sa lentă, dar foarte profundă, urmărește restabilirea Ordinii reale. Prin urmare, tot ceea ce este vechi sau de o calitate îndoielnică urmează să fie dezintegrat și înlocuit cu valoare reală, greu de destructurat la prima adiere de vânt. Transformările vizează liderii politici (este nevoie de oameni noi, autentici, capabili să facă istorie), modelele de guvernare, modelele economice, marea finanță, etc.

Legat de bani, să nu uităm că Taurul (semnul tradițional al finanțelor și afacerilor) este tranzitat de Uranus, pentru următorii 7 ani. Deci schimbările plutoniene vor fi asezonate cu picantele intervenții în forță, pe nepusă masă, a crizelor tipic uraniene. Ne aflăm în plină criză economică globală, au apărut deja monedele virtuale și se prefigurează noi modele economice.

Și, fiindcă atât Taurul cât și Capricornul sunt semne de Pământ, pot avea loc oarece retrasări de granițe… Până la urmă, nimic nu este bătut în cuie, trăim într-un relativism amețitor!
Asistăm deja la modificarea componenței unor entități suprastatale (Brexit-ul… și se pare că nu va fi un caz izolat) și a popoarelor (uriașa migrație a musulmanilor în Europa pe considerente de război sau pur economice). Crimeea s-a reîntors la Rusia, Catalonia și-a declarat independența, un om de afaceri este președintele SUA, s-au prăbușit regimuri politice în lumea arabă, Coreea de Nord și Coreea de Sud par să revină la sentimente frățești…

În altă notă, Trecerea este marcată de o explozie a cazurilor de cancer la nivel mondial, tulburări climatice (uragane, inundații, secetă), cutremure, revolte sociale, aplicarea noii teorii a genului.

În viitorul apropiat, majoritatea bolilor cunoscute își vor găsi leacul, dar vom asista la exacerbarea afecțiunilor neuropsihice, ADN-ul uman își va recăpăta structura inițială, clima va suporta un proces de răcire, timpul se va relaxa (după o trecere prin momentul de zero).

Restructurare, reorganizare – deocamdată, pe plan local (adică fiecare om și fiecare țară își fac oarecum ordine în bătătură, de voie sau de nevoie). După 2024, când Pluton va trece în Vărsător, semnul lui Uranus (despre care tocmai am amintit), începem să ne redefinim la nivel de umanitate. Vremurile interesante continuă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122519