Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XVII): Să fii dârz!
11/10
Catastrofa rachetei ”Soiuz”
11/10

Kremlinul nu intenționează să modifice Constituția

Kremlinul nu lucrează la pregătirea unor modificări ale Constituției, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov.
A fost comentariul făcut de Peskov pe marginea articolului șefului Curții Constituționale, Valeri Zorkin, publicat în Rossiiskaia Gazeta (vezi stirea respectivă la rubrica ”Esențial” – VdR). Și unde, printre altele, Zorkin nota că Legea fundamentală are unele neajunsuri care pot fi corectate prin modificări punctuale.
Peskov a subliniat că la Kremlin ideea a fost interpretataă ca un punct de vedere personal al lui Zorkin. ”El conduce de o bună bucată de timp Curtea Constituțională, deține o experiență absolut uriașă, de aceea este părerea lui personală. La Administrația Prezidențială nu se întreprind nici un fel de acțiuni, nu se pregătesc nici un fel de modificări”, a spus purătorul de cuvânt.
Pe de altă parte, avocatul Serghei Mihailov, a declarat că orice modificare adusă Constituției trezește întotdeauna temeri, dar poate veni în folosul sistemului judiciar; dar să vorbești despre oportunitatea unor amendamente la acte normative este prematur pănă la prezentarea unui proiect.
”Vreau să cred că orice modificări au drept scop sincer perfecționarea sistemului judiciar, neurmărindu-se rezolvarea unor probleme politice de pe ordinea de zi”, a continuat Mihailov, citat de RIA Novosti.
În opinia lui, rezolvarea unor chestiuni de reglementare judiciară este posibilă fără a recurge la amendarea Constituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836779