Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XVIII): ”Caii poștali ai progresului”
25/10
Putin despre rolul proiectelor de gazoducte
25/10

Bolton: noi sancțiuni împotriva Rusiei nu se planifică

În prezent, Statele Unite nu iau deocamdată în considerare problema impunerii unor sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, a declarat John Bolton, consilier al președintelui SUA pe probleme de securitate națională.

El a explicat că sancțiunile sunt impuse sau ridicate în funcție de acțiunile țării în cauză. Practic, autoritățile americane decid asupra sancțiunilor suplimentare după scurgerea a șase luni, iar ultimele sancțiuni împotriva Rusiei au fost impuse de Statele Unite acum patru luni în legătură cu cazul otrăvirii Skripalilor.

„În prezent, nu avem în vedere posibilitatea unor sancțiuni suplimentare împotriva Federației Ruse”, a subliniat Bolton în urma întâlnirii avute cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova. Părțile au discutat, printre altele, declarațiile lui Donald Trump despre retragerea SUA din Tratatul privind rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune (INF).

Sancțiunile americane împotriva Federației Ruse în cazul Skripali au intrat în vigoare pe 27 august. Statele Unite acuză Rusia de folosirea armelor chimice și implicarea în otrăvirea fostului colonel al GRU, Serghei Skripal și a fiicii sale Iulia în Salisbury. Printre noile măsuri restrictive se numără interzicerea furnizării către Rusia de bunuri destinate apărării, electronică militară, drone și motoare de aeronave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836715