Se va construi cea mai nordică cale ferată din Rusia
29/10
Combinatul NLMK va investi în producție peste 200 milioane de euro
30/10

Hipersonicele „Avangard” vor fi la datorie în 2019 (VIDEO)

Primele rachete balistice echipate cu focoase de luptă hipersonice cu zbor planat, ”Avangard”, vor fi operative în cadrul forțelor strategice de rachete în 2019.

”Termenul de intrare a primului regiment în serviciul de luptă este anul 2019. Inițial, va fi alcătuit din cel puțin două complexe, apoi numărul lor va crește la un total de șase”, a declarat pentru TASS o sursă din complexul militar-industrial.

Imagini preluate din arhiva Ministerului Apărării al Rusiei

Unitatea de luptă ”Avangard” este cea mai recentă dezvoltare a industriei ruse de apărare. O încărcătură termonucleară de două megatone zboară către un alt continent exact la locul său fixat. „Ea lovește obiectivul ca un meteorit, ca un glob de foc”, a spus Vladimir Putin, prezentând arma. Zborul se desfășoară în straturile superioare ale atmosferei cu viteză hipersonică, zonele de acțiune ale apărării antirachetă fiind ocolite de ”Avangard”. În manevrabilitate constă principala deosebire a bloculului rusesc de focoasele clasice. Cele din urmă, de asemenea, cad la pământ cu o viteză enormă, dar zborul lor este incontrolabil, iar traiectoria este previzibilă – tocmai pe acești factori se bazează funcționarea sistemelor de apărare antirachetă.

Împotriva „Avangardului”, apărarea antirachetă este neputincioasă. Prin urmare, încărcătura termonucleară va ajunge la destinație. Două megatone sunt suficiente pentru a transforma în praf o fabrică militară, o baterie cu rachete balistice sau o bază navală.
”Programul de stat al armamentului cuprinde 12 rachete UR-100N UTTH echipate cu unități hipersonice cu zbor planat. Termenul de desfășurare a două regimente de câte șase lansatoare este anul 2027, a spus interlocutorul agenției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100213