Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XIX): Lumina vine dinspre Moldova
01/11
Yandex și Mail.ru iau măsuri
01/11

Dodon: Biserica moldovenească a fost și va fi parte a Bisericii ruse

Prețedintele Moldovei, Igor Dodon, a anunțat că Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii l-a decorat cu ordinul Sfântului Cuvios Serghi Radonej.

”Sfinția Sa mi-a înmânat ordinul Sfântului Cuvios Serghia Radonej pentru atenția față de susținerea activă a inițiativelor civice și duhovnice ale Bisericii Ortodoxe a Moldovei”, a scris Dodon pe pagina lui de Facebook.

Potrivit spuselor sale, el a analizat cu Patriarhul chestiuni legate de susținerea valorilor ortodoxe și familiale în Moldova, dar și perioada vizitei pastorale a Patriarhului Kirill în republică.

”Am arătat că popoarele noastre au valori spirituale comune și că avem o biserică ortodoxă comună. Biserica moldovenească este parte componentă a celei ruse. Așa a fost și, sunt convins, așa va fi și în continuare”, a adăugat Dodon.

Primindu-l pe Dodon la Kremlin, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, pe de altă parte, că Rusia acordă o importanță serioasă dezvoltării relațiilor cu Moldova. ”La începutul discuției noastre aș dori să precizez că Rusia acordă o importanță serioasă dezvoltării relațiilor dintre Rusia și Moldova, considerăm Moldova unul dintre partenerii noștri prioritari în spațiul CSI”, a spus Putin.

El a arătat că, grație eforturilor personale ale președintelui Dodon, situația din sfera legăturilor economice și comerciale se schimbă, se deschid numeroase întreprinderi viticole, producătoare de legume, de cereale pentru exportul pe piața rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777912