”Oglinda” lui Tarkovski inclusă în topul-20 al celor mai bune filme non-holiwoodiene
31/10
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XIX): Lumina vine dinspre Moldova
01/11

Scandalul prețurilor la benzină

Dacă o companie va majora prețul la carburanți pe piața internă, pedepsite vor fi toate companiile. Este ceea ce prevede un acord pe care guvernul intenționează să îl semneze cu producătorii de petrol.

Potrivit vicepremierului Dmitri Kozak, proiectul a fost elaborat de Ministerul energiei. Documentul ar putea să consfințească obligativitatea, pentru toate companiile petroliere, respectării condițiilor acceptate de bună voie în vara acestui an. Este vorba despre creșterea livrărilor și înghețarea prețurilor.

”Obligația noastră trebuie să fie clară și coerentă expusă și toți trebuie să înțeleagă: va fi răspundere solidară”, i-a avertizat Kozak pe petroliști. Dacă o companie nu îndeplinește condițiile acordului, vom fi nevoiți să folosim intrumentele de care dispunem”.

Este vorba de introducerea unor tarife restrictive la exportul de produse petroliere, a căror influență păguboasă asupra industriei de prelucrare a petrolului a fost recunoscută, totuși, de vicepremier. Kozak a subliniat, totodată, că documentul trebuie semnat de toate companiile, scrie Rossiskaia Gazeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777943