Cap de pod antirus: ce dorește Vestul de la Balcani
18/11
Aspecte turistice, Moscova de la o vedere de pasăre (VIDEO)
19/11

Autorii filmului de animație „Mașa și Ursul” au răspuns la acuzațiile de propagandă a Kremlinului

Autorii serialului de animație „Mașa și Ursul” și Ambasada Rusiei din Marea Britanie au reacționat la un articol din ”The Times” despre presupusa prezență a propagandei în acest film de animație.

Anterior, în publicație a apărut materialul, unde criticii au numit serial rusesc de desene animate,”Mașa și Ursul” drept un element al „propagandei Kremlinului”, precum și un instrument de „putere soft”.
Ziarul, în special, a citat opinia lui Anthony Glees, profesor la Universitatea Buckingham, care a subliniat perseverența și determinarea fetiței Mașa. Potrivit profesorului, „nu ar fi o exagerare să spunem că se comportă ca Putin” și „ia prea mult asupra ei”.

„O problemă importantă a fost ridicată astăzi: cum poate Marea Britanie să găsească mântuirea de la Mașa și Ursul?” – a menționat Ambasada Rusiei pe Twitter.

Diplomații au sugerat sarcastic astfel de soluții pentru „problema” ca deschiderea în Baltică a unui centru special de anti-animație, precum și plasarea tuturor cartooniștilor pe lista sancțiunilor UE.

„Evident, este nevoie de o abordare hotărâtă și foarte costisitoare!” – a încheiat reprezentanța  diplomatică.

În studioul „Animakkord”, care se ocupă de crearea serialului de animație, au comentat, de asemenea, articolul. După cum remarcă șeful studioului Dmitri Loveiko, se poate reacționa la acest material din ziar numai cu o mare doză de ironie. El a subliniat că ”Animakkord” este un proiect comercial care nu primește finanțare guvernamentală. Loveiko a adăugat că creatorii seriei nu au avut în vedere vreunele paralele politice.

Numărul abonaților canalului în limba engleză al serialului ”Mașa și Ursul” de pe serviciului YouTube până în prezent a depășit 4,2 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 647422