Putin despre conversația sa cu Trump la G20
02/12
Cine este beneficiarul incidentului din Strâmtoarea Kerci?
02/12

Putin a apreciat adoptarea declarației finale a G20 drept un rezultat pozitiv

Foto: TV RT

Președintele rus a mai spus că liderii G-20 au convenit să pregătească propuneri concrete privind reforma OMC pentru summit-ul de la 2019, transmite TASS.

„Da, putem spune că declarația finală este generală, rotunjită, dar cred că este și bună. Cred că președinția argentiniană a summit-ului a făcut totul pentru a asigura ca acest document să fie semnat și convenit cu toate părțile. Acest lucru este important deoarece arată cele mai importante probleme cu care se confruntă G-20 și arată direcția în care trebuie să ne mișcăm pentru a rezolva sarcinile pe care le avem în fața noastră „, a spus el, adresându-se jurnaliștilor.

Potrivit președintelui Federației Ruse, liderii G20 au convenit să pregătească propuneri specifice privind reforma OMC pentru summit-ul din 2019 din Japonia. „Am fost de acord că în timpul președinției japoneze [în G20 în 2019] vor fi pregătite propuneri pentru îmbunătățirea mecanismelor Organizației Mondiale a Comerțului”, a spus el. Până în prezent, OMC nu îndeplinește pe deplin obiectivele pentru care a fost creată.

În plus, președintele a cerut să nu aștepte progrese economice după summit-ul G20 din Argentina. „Dar astfel de întâlniri sunt utile, a remarcat el, deoarece pentru acele țări care au divergențe de opinii între ele, devine clar ce este trendul global, care este opinia colegilor lor din alte țări”. Rar, țările sunt unite printr-un impuls comun de a face pași comuni în direcția creșterii economiei mondiale, a menționat Putin. De regulă, există numeroase contradicții și dezacorduri, în special pentru ziua curentă, a remarcat liderul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122625