Ușakov despre o posibilă viitoare întrevedere Putin-Trump
03/12
Moscova și Riad vor monitoriza piața petrolului
03/12

Lavrov: Țările europene au ascultat poziția Rusiei privind incidentul de la Kerci

Foto: AP, Pavel Golovkin

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat că președintele Vladimir Putin a demonstrat, ”personal”, ”pe degete” cum s-a întâmplat totul, cum a fost gândită această provocare și cum s-a încercat ducerea ei la îndeplinire”, dar și cât de ”responsabil au încercat grănicerii noștri să prevină orice incidente nedorite”.

Liderii Germaniei și Franței, cu care președintele Putin s-a întâlnit la summitul G20 nu puteau să nu asculte poziția Rusiei legată de provocarea ucraineană din Strâmtoarea Kerci, a spus Lavrov într-o emisiune difuzată de televziunea ”Rossia-1”.

Lavrov a adăugat că, din păcate, provocatorii din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei ”au făcut tot posibilul pentru a îndeplini ordinul, al cărui text a fost găsit, când grănicerii noștri au urcat la bordul acestor nave de artilerie”. Șeful MAE rus a precizat că ordinul presupunea pătrunderea pe furiș în apele neutre ”fără piloți și fără avertisment, pe sub podul Crimeea, prin Strâmtoarea Kerci în Marea Azov”.

”Președintele Putin le-a povestit personal interlocutorilor lui cum s-au petrect lucrurile”, a continuat ministrul, adăugând că ”nu a auzit reacții bazate pe alte fapte”, scrie agenția TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101120