Lavrov: Țările europene au ascultat poziția Rusiei privind incidentul de la Kerci
03/12
Putin a vorbit despre „partid al războiului” ucrainean și a promis că îi va ajuta pe ucraineni
03/12

Moscova și Riad vor monitoriza piața petrolului

Foto: NTV

Rusia și Arabia Saudită au convenit să monitorizeze situația de pe piața petrolului și să reacționeze operativ, a anunțat președintele Vladimir Putin la conferința de presă privind rezultatele summitul G20.

”Legat de prețul petrolului și de înțelegerile noastre. Da, există o înțelegere, și anume de a continua acordul nostru. În privința producției, nu s-a pus punct final. Dar vom face acest lucru împreună cu Arabia Saudită. Și indiferent de cifra finală care va apărea în cadrul acestei înțelegeri comune, am convenit să monitorizăm situația de pe piață și să reacționăm operativ”, a spus Putin.

Venind în completare, ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, a declarat jurnaliștilor că modul de abordare a viitoarei convenții OPEC+ va fi convenit în zilele imediat următoare, înainte de conferința de la Viena, programată pentru săptămâna viitoare.

”Vom conveni totul, vrem să fie până la reuniunea ministerială, până la Viena să ne punem de acord în privința modului de abordare. Toate deciziile vor fi luate în următoarele zile”, a spus Novak, întrebat fiind în legătură cu noii parametri ai înțelegerii OPEC+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101125