Peskov: Dialogul cu SUA nu se leagă
05/12
Constantinopolul nu va acorda autocefalia bisericii ucrainene
05/12

Zaharova a răspuns la ultimatumul SUA privind Tratatul INF

Rusia respectă cu strictețe prevederile Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF), a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând declarația secretarului de stat american Mike Pompeo despre posibila retragere a țării sale de la tratat.

„Rusia respectă cu strictețe prevederile tratatului. Partea americană știe acest lucru”, o citează pe Zaharova agenția TASS.

Anterior, Mike Pompeo, în urma unei întâlniri a miniștrilor apărării ai NATO din Bruxelles, a anunțat că Washingtonul se va retrage din Tratatul INF dacă Rusia nu va reveni pentru a-și îndeplini obligațiile din tratat în termen de 60 de zile.

În această perioadă, Statele Unite nu vor produce, testa și desfășura rachete care intră sub incidența tratatului, a promis Pompeo.
Comentând declarația lui Mike Pompeo, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației, Vladimir Djabarov, a declarat că Rusia a predat SUA toate documentele care indică implementarea strictă a Tratatului INF. Potrivit acestuia, acuzațiile de încălcare a tratatului sunt nefondate.

Senatorul a mai spus că, drept răspuns la retragerea SUA din acord, Rusia va trebui să-și desfășoare rachetele în partea europeană a țării.

Un alt membru al Comisiei menționate al Consiliului Federației, Oleg Morozov s-a pronunțat, de asemenea, despre poziția ciudată a Statelor Unite cu privire la Tratatul INF. „Noi nu l-am încălcat, prin urmare, nu putem îndeplini condițiile lui Pompeo, prin definiție. O viclenie de apă curată”, le citează cuvintele RIA FAN.

Iar politologul Rafael Orduhananian, care nu este legat de cerințele stricte ale diplomației, a fost și mai dur în poziția sa. Odată ce SUA au ajuns la astfel de acuzații absurde și ultimatumuri, nu mai merită să încercăm să dialogăm cu ei.

„Să nu-i mai numim parteneri, să nu mai vorbim că vrem să întreținem un dialog cu ei”, a spus el pentru postul de televiziune „Țargrad”.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că acuzațiile împotriva Rusiei de a încălcarea Tratatului INF nu au fost fundamentate. Președintele a subliniat că Statele Unite au decis de mult timp să renunțe la Tratatul INF, deoarece Congresul a inclus deja costurile de lucrări de cercetare pentru astfel de rachete în buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101101