Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXIV): În Deltă, în refugiu
06/12
Kaspersky a depistat un nou tip de atac cibernetic
06/12

Băncile își vor verifica mai atent clienții

Banca Centrală a cerut instituțiilor de creditare ca, începând cu 1 ianuarie 2019, să verifice mai minuțios companiile de construcții și cele comerciale.

Potrivit cotidianului ”Vedomosti”, organul de reglementare vede în aceste firme principalii participanți ai sectorului financiar din umbră. În scrisoarea trimisă în acest sens de Banca Centrală, ”băncile trebuie nu numai să solicite informații de la clienți, dar și să le și verifice din toate sursele deschise, inclusiv din presă, și să opereze modificările de rigoare în propriile proceduri de conformitate”.

Banca Centrală intenționează ca, începând de anul viitor, să stabilească, în evaluarea calității muncii serviciului de control intern, cât de eficient depistează acesta operațiunile dubioase.

Luna trecută, Banca Centrală a publicat un raport care dezvăluia domeniile economiei ruse care formează cererea pentru servicii financiare din umbră. Conform documentului, la sfârșitul primului semestru al acestui an, printre liderii consumatorii de servicii din umbră se număra industria de construcții cu o cotă de 30% și sectorul de retail, cu 33%.

La sfârșitul lunii noiembrie, tot ”Vedomosti” a relatat despre o altă scrisoare a Băncii Centrale referitoare la operațiunile dubioase de cumpărare a valutei. Aceeași oameni cumpără de la băncile ruse sume mari de valută pentru casele de schimb ilegale, tranșele cifrându-se, de regulă, la 100.000 de dolari. Astfel de achiziții se efectuau zilnic, ba chiar de câteva ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101120