Volumul investițiilor chineze va atinge 35 miliarde de dolari
13/12
Sporturile de iarnă: Care sunt câștigurile
13/12

Băncile ruse se scaldă în bani

Anul acesta, băncile ruse vor înregistra profituri record – peste 1 trilion de ruble (13,2 miliarde de dolari). De altfel, anul viitor, ele nu vor mai reuși să atingă rezultate atât de ridicate. Analiștii explică faptul că băncile vor trebui să-și refacă rezervele pentru creditele neperformante.

Potrivit unei analize a centrului NAFI, citat de publicația Gazeta.ru, până la sfârșitul anului, sectorul bancar va continua să afișeze o creștere intensivă – se estimează că volumul activelor va atinge 82,7 trilioane de ruble (1,075 trilioane de euro).

”Profitul net al sectorului bancar va continua, la rândul lui, să își revină. Astfel că, la sfârșitul acestui an, profitul net al băncilor ruse va depăși 1 trilion de ruble – va fi cea mai ridicată valoare din ultimii șapte ani”, se arată în raport.

Potrivit ultimelor date afișate pe site-ul Băncii Centrale, profit net al sectorului bancar după primele nouă luni ale anului a fost de 789,13 miliarde de ruble. De aproape două ori mai mult decât în perioada similară din 2017, când a fost de 411 miliarde ruble.

La o recentă întâlnire cu bancherii, vicepreședintele Băncii Rusiei, Olga Poliakova declara că băncile ruse au obținut din ianuarie până în octombrie 2018 profituri de aproximativ 1,2 trilioane ruble.

NAFI notează, de asemenea că, pe fondul consolidării sectorului bancar, cea mai mare parte a profitului revine unui grup relativ mic de bănci. Principalii lideri la profit sunt ”Sberbank”, VTB și ”Alfa-Bank” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477644