Anexare sau aderare?
14/12
Vladivostok a devenit capitala Extremului Orient rus
14/12

”Nu am ales profesia de președinte”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu și-a ales profesia de președinte când i-a fost propusă de primul șef al statului, Boris Elțîn, pentru că nu era pregătit.

”Nu am ales profesia de președinte”, a spus Putin la ora deschisă din cadrul Forumului național de navigație de la Iaroslavl, precizând că este gata să relateze tot ce s-a întâmplat pe ultima sută de metri.

”Când primul președinte Boris Nikolaevici Elțîn m-a chemat și mi-a spus că vrea să propună candidatura mea în Duma de Stat, pentru ”funcția de premier, după care vă voi propune să mergeți la alegeri prezidențiale. Sunteți de acord?”. I-am spus ”Nu”, a afirmat Putin.

Potrivit relatărilor sale, Elțîn a fost uimit de răspuns și l-a întrebat de ce. ”Și i-am spus: ”Boris Nikolaevici, nu sunt pregătit”. Eram un băiat destul de mare deja și lucrasem o perioadă suficient de mare în diferite structuri ale puterii de stat. Vă doresc să fiți pregătiți să luați cât mai devreme posibil decizii cheie în viața dumneavoastră, vă urez succes”, a adăugat șeful statului rus, adresându-se elevilor.

RIA Novosti amintește că în 31 decembrie 1999, Vladimir Putin a fost numit, la propunerea lui Elțîn, președinte în exercițiu, iar trei luni mai târziu, în 26 martie 2000, el a fost ales în fruntea statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122624