Cui va vinde Ucraina conductele ei de gaze
30/12
Jucătorul rus a câștigat Campionatul Mondial de Șah Rapid
30/12

Armata rusă va primi în dotare sistemele „Vitiaz”

Sistemul anti-rachetă ”Vitiaz” va intra în dotarea Forțelor Aeriene și Spațiale ale Rusiei în 2019, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al Rusiei.

Aceasta va fi prima livrare a unui asemenea sistem pentru armata rusă. În plus, trupele vor primi aproximativ 10 sisteme anti-rachetă ”Panțir-S” și complexe S-400 ”Triumf”.

Testele cu trageri ale sistemului S-350 ”Vitiaz” a avut loc în decembrie la poligonul Kapustin Iar din regiunea Astrahan.

S-350 ”Vitiaz” este un sistem anti-rachetă cu rază medie de acțiune, cu o rază de țintă maximă de 60 kilometri și o înălțime maximă de lovire de 30 km. Dezvoltarea acestuia a început în 2007. „Vitiaz” trebuia să intre în dotarea armatei încă în 2013, dar testele instalației au fost întrerupte.

Conform estimărilor fostului comandant-șef al Forțelor Aeriene Ruse, Alexandr Zelin, noul sistem de apărare aeriană depășește de câteva ori sistemul S-300. Astfel, un lansator ”Vitiaz” este capabil să plaseze 12 rachete împotriva a patru pe S-300. De asemenea, C-350 este capabil să tragă la mai multe ținte simultan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122515