Alexander Rahr: „Rusia va supraviețui în orice caz”
04/01
Drona subacvatică nucleară ”Poseidon”, mai rapidă decât trenul! (VIDEO)
05/01

Cui va ceda Usmanov conducerea USM Holdings

Pentru top-manageri au fost rezervate 10% din acțiunile USM Holdings. În perioada imediat următoare va crește participația directorului general al companiei, Ivan Streșinski, care deține 3% din acțiuni.

Miliardarul Alișer Usmanov, coproprietar al USM Holdings (metalurgie, exploatări miniere, telecomunicații, Internet și mass media), va preda top-managerilor holdingului pachetul său de acțiuni. ”Cel mai realist scenariu este acela de a transfera pachetul meu în mâinile managementului, pentru ca ei să continue afacerea. Au demonstrat că pot, că știu. Sunt tineri”, a declarat Usmanov pentru ”Kommersant”. El a admis, totodată, că printre acționarii holdingului s-ar putea afla și unele dintre rudele sale. Dar, a subliniat omul de afaceri, ele pot deveni coproprietari ai USM numai dacă vor fi deștepți. Rudele lui Usmanov lucrează deja în companiile controlate de întreprinzător. Nepoții, spre exemplu, fac practică acolo. ”Unele dintre rude deja lucrează. Sunt puțini, dar unul singur corespunde pentru Metalloinvest”, a precizat Usmanov.

În opinia lui, pentru rude poate fi creat un fond special, de moștenire. ”Vor primi niște dividende, suficiente pentru a porni pe un drum propriu sau pentru a construi o afacere sau pentru a trăi fără griji. Este o tragedie când generația următoare nu reușește să păstreze capitalurile acumulate. De ce să condamni dinainte pe cineva pentru această tragedie, care se va întâmpla oricum, mai devreme sau mai târziu? Moșternire poti fi lăsați banii obținuți din business, iar în privința afacerii în sine, trebuie să te gândești mult până să hotărăști cui să o lași”, a rezumat Usmanov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 112400