Rusia 2019: “un actor puternic, de care trebuie să se țină seama”.
08/01
Medicament împotriva astmului, unic în felul său
09/01

Răcire globală

Foto: TASS

Rusia a fost cuprinsă de geruri anormale. Dacă Siberia s-a confruntat cu ele în decembrie, în ianuarie frigul năprasnic a pus stăpânire pe zona centrală a țării și în regiunea Povoljie (adiacentă Volgăi). În următoarele zile, temperaturile vor fi cu zece grade mai coborâte decât norma climatologică.

Cel mai frig a fost în regiunea Irkutsk (Siberia de Est), unde mercurul termometrului a arătat minus 47 de grade, minus 45 de grade în Krasnoiarsk și minus 44 de grade la Turuhansk, un record pentru această localitate înregistrat în 3 decembrie.

S-au înregistrat și victime, chiar morți. În Buriatia, spre exemplu, o femeie în vârstă a înghețat și a decedat. A fost deschisă o anchetă pentru clarificarea circumstanțelor în care această femeie a murit de frig în fața centrului social ”Doverie” (Încredere), din Ulan-Ude. Se pare că noaptea a ieșit să fumeze folosind o ieșire de rezervă, dar nu a reușit să revină înapoi.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a lansat numeroase avertizări, amintind tuturor că, în primul rând, de ger suferă degetele de la mâini și picioare, dar și vârful nasului. Extremitățile înghețate nu trebuie sub nici o formă încălzite cu apă fierbinte sau frecate cu zăpadă. Acest lucru ar putea genera necroză. Cea mai bună soluție în astfel de situație este înfășurarea lor în material călduros, pentru ca singure să revină la temperatura normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 112371