Răcire globală
08/01
Destinul Rusiei în 2019. Iată ce spun stelele! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
09/01

Medicament împotriva astmului, unic în felul său

Oamenii de știință ruși au pus la punct un preparat capabil să blocheze unul dintre principalele mecanismele ale astmului – inflamația cronică a bronhiilor, scrie cotidianul ”Izvestia”.

Specialiștii ”Institutului de Imunologie” al Agenției Federale de Medicină și Biologie (FMBA) au creat un mijloc care permite pacienților să evite atacurile de sufocare. Oamenii de știință arată că preparatul va acționa asupra cauzei apariției acestei afecțiuni, nu doar va lupta cu simptomele.

Medicamentul a trecut deja de testele clinice. Lucrând pe șoareci de laborator care dezvoltă astm, ei au demonstrat că introducerea prin inhalare a substanței conduce la o reducere substanțială a inflamației cronice a țesuturilor bronhiilor.

Potrivit directorului Institutului, membru corespondent al Academiei de Știință a Rusiei, Musa Haitov, preparatul blochează, chiar, la nivel molecular, sinteza proteinei care se face ”vinovată” de inflamarea interleukinei-4, care declanșează procesul de dezvoltare a bolilor alergice.

Șeful departamentului pentru medicină respiratorie a Colegiului Regal din Londra, profesorul Sebastian Johnson, a declarat pentru ”Izvestia” că în Statele Unite și Marea Britanie se află în diferite faze de cercetare preparate care lucrează după un principiu similar, dar că oamenii de știință din Rusia au reușit să demonstreze că IL-4 joacă un rol central în apariția inflamațiilor la nivelul căilor respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 112362