Putin a înaugurat un terminal plutitor pentru recepția GPL în Regiunea Kaliningrad
09/01
Telespectatorii ucraineni au numit obținerea tomosului drept o „tehnologie politică”
09/01

National Interest despre noul automotor ”Lotos”

În pofida presupusei sale ”frumuseți de floare”, noul automotor de artilerie (SAO) 2C42 ”Lotos” va deveni o verigă importantă în procesul de modernizare a artileriei ruse, scrie publicația americană The National Interest.

”Lotos” a fost creat în cadrul proiectului ”Zauraleț-D”, ce presupune crearea noii generații de instalații de artilerie, precizează cotidianul, citat de RIA Novosti. În același timp, noul dispozitiv, gândit inițial în variantă de 120 milimetri, a devenit principala vedetă, eliminând din scenă mult mai puternicul ”Zauraleț-D”.

Astfel, arma automotorului ”Lotos” este compatibilă cu muniția standard de 120 milimetri, dar focul se face dintr-o turelă automatizată, montată pe un șasiu de desant de la o BMD-4, amintește National Interest.

În plus, conform cerințelor armatei ruse, ”Lotos”, cu un echipaj de patru oameni, poate fi desantat în stare perfectă de luptă de pe un avion de transport Il-76 care, la rândul lui, poate duce până la două asemenea aparate.

De asemenea, comparativ cu versiunile anterioare, ”Lotos” este mult mai ușor de manevrat: grație șasiului de la BMD-4 care poate dezvolta o viteză de 70 kilometri pe oră, dar și a puternicului motor 2B-06-2, care poate atinge 450 cai putere, noua mașină de luptă reprezintă o îmbunătățire substanțială față de predecesorul sovietic, subliniază publicația americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 140492