Destinul Rusiei în 2019. Iată ce spun stelele! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
09/01
National Interest despre noul automotor ”Lotos”
09/01

Putin a înaugurat un terminal plutitor pentru recepția GPL în Regiunea Kaliningrad

Foto: RIA Novosti

Diferența dintre prețul gazelor naturale lichefiate (GPL) și gazele naturale livrate prin gazoducte în regiunea Kaliningrad nu trebuie să cadă pe umerii contribuabilului, guvernul a primit indicații corespunzătoare, a declarat președintele Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

Șeful statului rus a inaugurat, marți, un terminal pentru recepția gazelor lichefiate de pe platforma plutitoare de prelucrare a GPL din Kaliningrad. Până acum, Gazprom a livrat gazele naturale în Regiunea Kaliningrad doar prin gazoductul ”Minsk-Vilnius-Kaliningrad”.

”Am convenit cu guvernul, guvernul a primit o astfel de misiune și va pregăti propuneri în acest sens. Știu că, la modul general, ele au fost deja formulate, aștept raportul în acest sens, astfel încât diferența de preț dintre gazele livrate prin conducte și cel lichefiat, furnizat în Kaliningrad, să nu cadă ca o povară suplimentară pe umerii consumatorului final din regiunea Kaliningrad”, a spus Putin.

În acest context, șeful statului a precizat că regiunea Kaliningrad a devenit complet autonomă și independentă de Europa în sfera energiei. Potrivit spuselor sale, în ultimii ani s-a acordat o mare atenție furnizării de energie și securității energetice a regiunii. ”Inclusiv și în legătură cu planurile Uniunii Europene de excludere a statelor baltice din inelul energetic rus. De fapt, este treaba lor, banii contribuabililor acolo se vor duce”, a subliniat liderul de la Kremlin.

”Astăzi, regiunea Kaliningrad este total autonomă și poate rezolva singură toate problemele din sfera energiei și a consumului”, a adăugat Putin. ”Terminalul construit și infrastructura aferentă acoperă, în caz de necesitate, întreg necesarul de gaze al regiunii, în totalitate, fără a recurge la conducte de gaze  care trec pe teritoriul țărilor învecinate”, a adăugat președintele rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 140492