China și Rusia au depășit un prag psihologic
10/01
Dispozitiv ingineresc universal intră la testare
11/01

Fiecare al cincilea briliant de pe piață este sintetic

Pe piața mondială crește ponderea diamantelor sintetice, care se vând ca pietre naturale, a declarat pentru RIA Novosti, Aleksei Moiseev, vice-ministru de finanțe și membru al consiliului observator al companiei Alrosa, unul dintre cei mai mari producători de diamante din lume.

Cred că ”intrarea” pe piață a ”sinteticului” are deja un caracter de masă, și sunt estimări ale experților, care arată că acest volum depășește 20% dintre pietrele care se vând după prelucrare. Un aspect care neliniștește grav marile branduri, care au devenit victime ale acestei înlocuiri și nu au putut stopa lucrurile din timp”, a spus Moiseev.

Potrivit spuselor sale, pentru a-i proteja pe cumpărători de falsuri, în Rusia va fi introdusă marcarea pietrelor și a metalelor prețioase. Începând din 2018, ea se testează. Se dorește ca toate produsele cu briliante să primească o etichetă cu un cod, cu ajutorul căreia va fi verificată autenticitatea pietrei. Sistemul permite identificarea traseului parcurs de respectivul produs de la extracție și până la vânzarea lui în magazine. ”Singura metodă de a garanta că este o piatră naturală este să urmărim fiecare pas al pietrei de la mină până la magazinul de bijuterii, pentru că, uneori, un fals nu poate fi depistat nici chiar de specialiști”, a subliniat vice-ministrul rus.

El a subliniat, totodată, că autoritățile nu intenționează să interzică pietrele sintetice. Pot să existe ca bijuterii, dar cumpărătorul trebuie mereu să știe pentru ce dă bani – pentru un briliant natural sau artificial sintetizat”, crede Moiseev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 140492