Medvedeva știe în ce țară va trăi
17/01
Rusia nu mai lucrează anul acesta în APCE
18/01

Vladimir Putin: Tranzitul de gaze prin Ucraina nu va avea de suferit

Președintele Rusiei a anunțat că volumul livrărilor de gaze rusești în Europa continuă să crească.

Rusia este pregătită să încarce ambele gazoducturi  ”Nord Stream-2” și ”Turkish Stream”, dar chiar și așa se păstrează numeroase oportunități pentru menținerea în funcțiune și a traseului ucrainean pentru furnizarea de gaze rusești în Europa, a declarat președintele Vladimir Putin la conferința de presă comună cu omologul său sârb, Alexander Vucic.

”O spun cu toată responsabilitatea: nu împiedică, nu împiedică absolut deloc”, a subliniat Putin, întrebat fiind de corespondentul agenției TASS, dacă darea în exploatare a Turkish Stream nu este împiedicată de realizarea proiectului Nord Stream-2. Președintele Rusiei a arătat că volumul livrărilor de gaze rusești în Europa anul trecut a atins valori record de peste 200 miliarde metri cubi și continuă să crească. ”Vom încărca nu numai ambele linii ”Nord Stream”, nu doar ”Turkish Stream”, dar rămân oportunități – la un asemenea volum de export către consumatorii europeni – pentru păstrarea tranzitului și prin Ucraina”, a subliniat Putin.

Liderul rus a arărat, de asemenea, că săptămâna următoare conducerea ”Gazprom” va analiza o serie de probleme de colaborare la Bruxelles, inclusiv tranzitul prin Ucraina, ținând cont de volum de livrări de gaze rusești în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122624