Prof. univ. dr. Nicolae Iuga: Ucraina divizată – Dezbinarea geopolitică (I)
04/02
Lavrov: În cazul INF, SUA nu au prezentat dovezi
05/02

Bulgaria se va alătura gazoductului care ocolește Ucraina

Foto: RUS.bg

Compania bulgară de stat ”Bulgartransgaz” a anunțat finalizarea unei licitații pentru plasarea capacităților libere ale secțiunii viitoare a sistemului național de transport al gazelor.

„După rezultatele pozitive ale testelor economice, ”Bulgartransgaz” a luat o decizie finală de investiție privind implementarea Proiectului de dezvoltare și extindere a sistemului de transport de gaze (în direcția frontierei bulgaro-sârbești – n.r.), în conformitate cu care va încheia acorduri obligatorii cu solicitanții care au depus cereri”, se spune în mesajul companiei.

De asemenea, se menționează faptul că cererile au fost depuse de trei societăți anonime, cu care în viitorul apropiat vor fi încheiate contracte obligatorii de furnizare a combustibilului. Se subliniază faptul că va fi respectată concurența dintre furnizori, ceea ce înseamnă că vor fi îndeplinite condițiile celui de-al Treilea pachet energetic european.

Mai târziu, ”Gazprom” a anunțat că a participat și el la licitație și a rezervat o capacitate, transmite agenția ”Prime”. Suma exactă și termenii acordului nu au fost divulgate de reprezentanții companiei.

Noua secțiune a sistemului bulgar de transport al gazelor naturale va face parte din conducta de gaze ”Fluxul Turcesc” în curs de construcție, care va furniza gazul rusesc, ocolind teritoriul Ucrainei, concomitent cu două linii ale gazoductului ”Nord Stream”. Finalizarea lucrărilor este programată pentru sfârșitul anului 2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 140492