Lavrov: În cazul INF, SUA nu au prezentat dovezi
05/02
“Coridorul Crimeea-Transnistria”, o inepție preelectorală
05/02

Roman Abramovici și Daria Jukova se ocupă de artă

Foto: RIA Novosti

Miliardarul rus Roman Abramovici și fosta lui parteneră de viață, Daria Jukova, vor crea, pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați, spații de lucru pentru pictori.

La VDNH (Complexul expozițional central din Moscova) se vor deschide zilele acestea ”Atelierele și reședințele de cultură ale Muzeului de Artă Modernă Garaj”, inițiativă care aparține omului de afaceri Roman Abramovici și a fostei lui soții, Daria Jukova, informează ”Vedomosti”.

”Atelierele” au fost amenajate într-o clădire datând din 1939, complet restaurată, și se vor întinde pe o suprafață totală de 1303 metri pătrați. În interiorul imobilului vor fi create, de asemenea, 18 spații de lucru pentru pictori, din care 14 vor fi pentru artiștii moscoviți, restul pentru cei veniți din regiuni și care le vor putea folosi pe o perioadă de trei luni. Începând cu 2020 de aceste reședințe de artă vor putea beneficia și pictori de peste hotare.

                                                                             În această clădire se vor deschide ateliere pentru artiști plastici

Clădirea aleasă de Abramovici și de Jukova a fost, cândva, policlinică pentru angajații VDNH. Lucrările de restaurare și amenajare au fost realizate de biroul de arhitectură FORM. Cât a costat, reprezentanții Muzeului ”Garaj” au refuzat să precizeze. Surse ale Primăriei Moscovei au declarat pentru ”Vedomosti”, sub acoperirea anonimatului, că ideea înființării acestor ateliere a apărut încă din 2015, când Muzeul ”Garaj” s-a mutat în actuala lui reședință permanentă din Parcul Gorki. Toate aspectele financiare au fost negociate de Abramovici cu conducerea VDNH, susțin aceleași surse.

Conform datelor SPARK-Interfax, Muzeul ”Garaj” a fost înființat de fondul Airis, al cărui unic proprietar este Daria Jukova. Muzeul a fost fondat în 2008. ”A fost prima organizație filantropică din Rusia destinată dezvoltării artei contemporate și a culturii”, se arată pe site-ul ”Garaj”.

                                                                                                             În sălile Muzeului ”Garaj”

Publicația Forbes.ru notează că Daria Jukova a fost cea care i-a trezit lui Roman Abramovici interesul pentru arta modernă. În 2014, colecția de artă a omului de afaceri era estimată la 1 miliard de dolari. Printre operele pe care le deține întreprinzătorul rus figurează lucrări de Lucien Freud, Francis Bacon și Alberto Giacometti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122627