Robotul de la Banca Сentrală îi prinde pe hoți
06/02
Prof. univ. dr. Nicolae Iuga: Ucraina divizată – Dezbinarea religioasă (II)
06/02

A apărut imaginea primei drone de spațiu hipersonice din Rusia

Foto: RIA Novosti

A apărut o imagine a unui model al primei aeronave ruse reutilizabile concepute pentru a zbura în atmosferă și spațiu la viteze hipersonice.

În fotografie, obținută de RIA Novosti, este prezentată o dronă de tip aeronavă cu un singur motor. Ea este prototipul unei aeronave promițătoare reutilizabile. Agenția a prezentat, de asemenea, o schemă de lansare a unei drone pe orbită și întoarcerea sa pe pământ folosind parașute.

Dispozitivul este dezvoltat de compania ”ISON” în interesul corporației de stat ”Roskosmos.” Demonstratorul de zboruri reutilizabil este echipat cu propriul sistem de propulsie. Cu toate acestea, în stadiul inițial, el folosește un avion-purtător. Pentru fabricarea dispozitivului vor fi utilizate doar componente fabricate în Rusia, iar motorul pentru dronă a fi preluat de la unitatea de demarare ”Briz-M” – 14D30.

Utilizarea dispozitivului în scopuri de atac nu este planificată. Cele cinci teste de zbor ale prototipului sunt programate pentru anul 2023. Se presupune că dispozitivul va putea lansa nave spațiale pe orbită până la 500 km înălțime. Pentru dezvoltarea proiectului sunt atrase și investiții din sectorului privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122519