Mendeleev, un geniu complet! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
09/02
Cosmonauții ruși vor ajunge pe Lună în 2031
09/02

Lavrov: Nimeni nu va obliga Rusia să acționeze ”după dictare”

Tentativele de a obliga Rusia să ia decizii de politică externă ”după dictare” sunt sortite eșecului, a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, vorbind la ședința solemnă dedicată Zilei Diplomatului din Rusia, scrie RIA Novosti.

”Nu este pentru prima dată când Occidentul devine obsedat de propria supremație și dreptul de a-și permite orice, dar nu trebuie uitate, totuși, lecțiile istoriei. Nu trebuie să existe dubii – tentativele de a obliga Rusia să adopte decizii de politică externă sub dictarea cuiva sunt sortite eșecului. După cum declara încă din octombrie 2014 Evgheni Maksimovici Primakov, Rusia s-a afișat ca o țară care apără interesele naționale într-o lume multipolară. Statelor Unite și aliaților lor nu le place, dar acesta este mersul obiectiv al istoriei”, a spus Lavrov.

În același timp, ministrul rus a afirmat că Moscova își dorește să stabilească relații cu UE și SUA pe baza unui dialog de la egal la egal. ”În ceea ce privește relațiile cu SUA și Uniunea Europeană, cu Occidentul în general, nu avem rețineri legate de disponibilitatea față de cooperare în orice chestiuni, dar nu pe bază de ultimatumuri, ci pe bază unui dialog de la egal la egal, de respect reciproc”, a precizat Lavrov.

”Propunerile noastre în acest sens sunt bine cunoscute. Cum se spune, dragoste cu forța nu se poate, dar suntem deschiși tuturor celor care sunt gata, pe baza, subliniez încă o dată, de egalitate și respect reciproc, pe baza echilibrului de interese, să caute împreună cu noi căi de rezolvare a oricăror probleme mondiale”, a subliniat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122624