Biserica Ortodoxă Română va spune NU autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
09/03
O bombă pentru ”colecție personală”
10/03

Merkel își pune la index subordonații, din cauza lui Putin

Foto: Reuters

Cancelarul german Angela Merkel, într-o formă dură, a cerut subordonaților săi să nu facă provocări periculoase anti-rusești, relatează portalul Dni.ru. Înregistrarea acestei conversații a fost publicată pe web.

Potrivit experților, Statele Unite și-au propus o provocare impertinentă în strâmtoarea Kerci, iar militarii americani au decis să nu expună flota lor, ci forțele maritime ale Germaniei. Mai precis, navele de război germane ar fi trebuit să repete incursiunea ilegală a Ucrainei în apele teritoriale ale Rusiei, lângă podul Crimeii.

Se spune că Angela Merkel personal nu a dat curs acestei provocării. Potrivit analistului politic israelian Solomon Mann, înregistrarea discuțiilor dure ale șefului guvernului german cu subalternii săi, a fost publicată pe Facebook, în contul restrâns al unuia dintre politicienii germani.

Mann și-a permis să citeze câteva pasaje care oferă o idee despre mersul general și starea de spirit a conversației. „Vorbiți ca niște copii!”, s-a năpustit, asupra miniștrilor ei, Angela Merkel.

„Porniți de la faptul că Putin nu va face nimic si va urmări cum defilăm prin strâmtoare. Si dacă va face cu navele noastre același lucru pe care l-a făcut odată cu navele ucrainene? Ce propuneți, doamna ministru, ca Germania să intre în război?” a declarat cancelarul german, dacă dăm crezare lui Solomon.

„De ce ar trebui să neglijăm interesele Germaniei pentru interesele Statelor Unite?”, a concluzionat Merkel.

În același timp, a adăugat analistul israelian, șeful guvernului german și-a întărit opinia, referindu-se la o scrisoare din partea președintelui francez Emmanuel Macron, care, de asemenea, i-a prevenit pe colegii săi europeni să nu facă pașii nechibzuiți spre care îi împing Statele Unite.

„Se pare că politicienii europeni încep să înțeleagă că acțiunile „cu de-a sila”, cu încălcările mecanismului juridic international, ar putea provoca pierderi de imagine”, îl citează pe Solomon Mann publicația PolitNavigator. În plus, în opinia sa, politicienii europeni au început să fie conștienți de faptul că este necesar ca ei singuri să respecte legile a căror respectare o cer de la alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101125