Piața petrolului. Planurile Statelor Unite. Comentariul RIA Novosti
11/03
Iubitorii fotbalului au revenit în Rusia ca turiști
12/03

Rusia este printre principalii exportatori de arme din lume

Foto: TASS

Rusia și Statele Unite rămân principalii exportatori în domeniul comerțului global cu arme. Acest lucru este menționat într-un raport publicat luni de către Institutul Internațional de Studii pentru Pace din Stockholm.

Potrivit acestuia, vânzările globale în perioada 2014-2018 au crescut cu 7,8% față de perioada anterioară de cinci ani. Cei mai mari cinci furnizori includ: SUA, Rusia, China, Franța și Germania. Ponderea acestor țări a reprezentat 75% din total.

După cum arată experții, în ultimii cinci ani, Rusia a furnizat principalele arme în 48 de țări ale lumii (55% din volumul total revin Indiei, Chinei și Algeriei). În ceea ce privește Statele Unite, acestea au vândut arme către cel puțin 98 de țări (52% din livrările americane au luat calea spre țările din Orientul Mijlociu).

Raportul menționează, de asemenea, că principala creștere a livrărilor a fost înregistrată în Orientul Mijlociu. Cei mai mari importatori sunt: Arabia Saudită, Egiptul, Israelul, Qatarul și Irakul, scrie TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101125