Destinații turistice: Kiji, o perlă a Nordului Rusiei (VIDEO)
10/03
Piața petrolului. Planurile Statelor Unite. Comentariul RIA Novosti
11/03

Titan, protecție împotriva sancțiunilor

Foto: VSMPO-AVISMA

Cel mai mare producător de titan din lume, compania rusă VSMPO-AVISMA și-a majorat cu 40% câștigurile realizate din vânzări. Într-un an, volumul vânzărilor a atins 89 de miliarde de ruble (1,2 miliarde de euro). Compania a putut profita de creșterea cererii pentru titan și de protecția față de sancțiuni.

Gigantul metalurgiei ruse, VSMPO-AVISMA a prezentat rezultatele financiare pe anul trecut. Volumul incasărilor corporației de titan a depășit 89 miliarde de ruble, adică o creștere anuală de 23%. Profitul a crescut, la rândul lui, cu 40%, până la 31,8 miliarde ruble.

Pentru VSMPO-AVISMA nu există, practic, noțiunea de risc. Kirill Tremasov, directorul departamentului de analize Loko-Invest, spune că această companie, care ocupă un sfert din piața mondială de titan, nu este amenințată de sancțiuni americane. Dacă ar fi fost instituite interdicții, ar fi avut de suferit producția de avioane Boeing, iar administrația americană nu vrea, cu siguranță, să pună sub semnul amenințării o companie atât de importantă.

Vânzările producției de titan au atins, în expresie naturală, 33.700 de tone (+17% pe an). Dar profitul net a întreprinderii s-a redus cu 2%, până la 18,8 miliarde de ruble.

Principalul factor care a influențat reducerea profitului net a fost diferența de curs negativă a valutelor: în 2018, cursul dolarului a crescut cu 21%.

În ultimii cinci ani, valoarea acțiunilor VSMPO-AVISMA s-a dublat, dar în 2018, prețul titlurilor a început să scadă, pierzând 10%. Totuși, potrivit estimărilor analiștilor, acțiunile producătorului de titan se numără printre cele mai subapreciate de pe piața rusă, scrie RBK Daily.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101128