Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXXIV): Mădălina și covorul
14/03
Statele Unite vor testa rachete interzise de INF
14/03

Gazoductul Nord Stream-2 merge mai departe

Compania Nord Stream 2 AG a anunțat că realizarea gazoductului este reglementată de cadrul juridic obligatoriu stabilit de Parlamentul European.

Rezoluția Parlamentului European privind relațiile cu Rusia, care include și apelul de a stopa construirea gazoductului Nord Stream-2, nu schimbă cadrul juridic, care reglementează realizarea proiectului, a declarat pentru agenția TASS biroul de presă al operatorului proiectului.

”Indiferent de declarațiile politice, realizarea Nord Stream-2 este reglementată de cadrul juridic obligatoriu, stabilit tot de Parlamentul European. Cadrul juridic a fost elaborat pe baza prevederilor legislației Uniunii Europene, a convențiilor internaționale și a legislațiilor naționale ale țărilor pe teritoriul cărora este planificat traseul. Realizarea proiectului Nord Stream-2 decurge în conformitate cu aprobările primite și corespunde în totalitate cadrului juridic. Rezoluția politică a Parlamentului European, privind relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia, nu schimbă cadrul juridic care reglementează realizarea Nord Stream-2”, au subliniat interlocutorii agenției TASS.

TASS amintește că la 12 martie, Parlamentul European a aprobat o rezoluție la raportul ”Relațiile politice dintre Uniunea Europeană și Rusia”, unde se vorbește despre necesitatea de a se pune capăt proiectului de construcție a gazoductului Nord Stream-2, iar Rusia să nu mai fie recunoscută drept partener strategic al Uniunii Europene.

Între timp, ”Gazprom” a anunțat că gazoductul Nord Stream-2 a fost construit în proporție de 34%, ceea ce înseamnă că au fost amplasate 830 de kilometri de conductă pe fundul Mării Baltice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101119