Expertul român: Avantajele rachetelor Rusiei, despre care ”americanii nu au aflat încă”
15/03
Cât costă toate bogățiile minerale ale Rusiei?
15/03

Gherman Gref spune care este marea problemă a Rusiei

Președindele celei mari bănci din Rusia, ”Sberbank”, Gherman Gref/ Foto: TASS

Prezent la forumul ”Liderii Rusiei”, șeful băncii ”Sberbank”, Gherman Gref a fost rugat să numească trei probleme ”fundamentale” ale Rusiei. El a numit doar una: absența unui sistem eficient de gestionare a statului.

”Este fundamentală. Dacă va fi rezolvată, toate celelalte se vor soluționa automat. Sunt ferm convins de acest lucru”, a spus Gref.

Referindu-se la tema principala a forumului, el a identificat calitățile pe care trebuie să le posede un lider adevărat. ”De foarte multe ori încercăm să schimbăm lumea din jurul nostru… Principalul instrument de schimbare a lumii suntem chiar noi. O teză simplă: vrei să schimbi lumea – începi cu sine, uită de toate celelalte schimbări din jur”, a spus Gref.

În opinia lui, un lider adevărat trebuie să fie preocupat de autoperfecționare. Mai mult, el trebuie să fie capabil să atragă atenția celor din jur asupra persoanei și activității sale. Șeful ”Sberbank”-ului consideră că talentul de a-i molipsi pe oameni, de a-i determina să devină la fel ca tine, este deosebit de important, dar deosebit de greu.

În altă ordine de idei, Gherman Gref spune că robotizarea va permite schimbarea lumii în mai bine, pentru că roboții vor îndeplini ”munca brută”. ”Cred că lumea se va schimba în bine. Cred că nouă ne va reveni partea interesantă, iar toată munca brută, operațiunile repetitive, le vom încredința roboților”, a explicat Gref.

El a mai arătat că oamenii vor continua să muncească, dar că, probabil, vor trebui să-și schimbe profesiile. ”Nu văd care este problema dacă roboții ne vor înlocui, mâine, pe noi toți. Foarte, foarte multe specializări au dispărut, ritmul este altul astăzi, de aceea tot vorbim astăzi că ”learning” trebuie să fie specific fiecărui om. Trebuie să fii pregătit să-ți schimbi specialitatea de-a lungul vieții. Nu văd nici o tragedie în asta și cred că oamenii vor avea ce face”, a spus Gherman Gref.

A doua ediție a concursului ”Liderii Rusiei” a demarat la 10 octombrie 2018. Peste 277.000 de persoane au depus cereri de înregistrare. Pentru prima dată, concursul a devenit, anul acesta, internațional, cereri venind din 68 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 101102