Profesorul Judy Twigg: Rusia a învins în războiul sancțiunilor
17/03
Pentagonul va achiziționa 10 000 de rachete împotriva Rusiei
17/03

Cupa Mondială din Rusia i-a adus FIFA bani record

Foto: Alexander Zemlianichenko/ AP Photo

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a obținut 5,3 miliarde de dolari din organizarea Cupei Mondiale din 2018. Acest lucru este menționat în raportul financiar publicat pe site-ul federației.

Potrivit documentului, în perioada 2015-2018, veniturile FIFA au fost de 6,421 miliarde de dolari. Din această sumă, 5,357 miliarde revin campionatului mondial care a avut loc în Rusia în vara anului 2018. Prin urmare, turneul a devenit cel mai profitabil din istorie. FIFA a primit, de asemenea, bani record pe o perioadă de patru ani.

În februarie, președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat că Mundial-ul din Rusia a fost cel mai frumos din istorie. Iar în octombrie, Consiliul Federației Internaționale a recunoscut oficial Campionatul Mondial din 2018 drept cel mai bun din istorie.

Cupa Mondială din 2018 a avut loc în 11 orașe din Rusia, în perioada 14 iunie – 15 iulie. Câștigătorul turneului a fost echipa Franței, care i-a învins pe croați, în finală, cu un scor de 4: 2. Echipa națională a Rusiei s-a calificat pentru sferturile de finală ale turneului. În drum spre semifinale, echipa a pierdut, după o serie de penaltiuri, în fața echipei naționale croate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 576056