Cupa Mondială din Rusia i-a adus FIFA bani record
17/03
Abramovici investește în cinema
18/03

Pentagonul va achiziționa 10 000 de rachete împotriva Rusiei

Foto: TASS/Tech Sgt. Vernon Young Jr.

Departamentul American de Apărare intenționează să achiziționeze mai mult de 10.000 de rachete ghidate, pentru a putea în viitor ataca Rusia și China.

Potrivit portalului Task and Purpose, Pentagonul insistă asupra includerii în noul proiect de buget a cheltuielilor pentru 10.193 de rachete din clasa sol-sol destinate sistemului cu reacție de lansare a rachetelor multiple. Conform estimărilor publicației, un astfel de număr de rachete va costa Washingtonul 1,4 miliarde de dolari.

Jurnaliștii susțin că o creștere accentuată a cheltuielilor pentru completarea arsenalului de rachete indică reorientarea Pentagonului la sistemele terestre de lansare a rachetelor multiple pentru a se confrunta cu Rusia și China.

La 15 martie, a devenit cunoscut faptul că Statele Unite se angajează în producția de componente pentru rachete non-nucleare, care sunt interzise de Tratatul de eliminare a rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF). În acest an, Pentagonul planifică să testeze două tipuri de rachete interzise de INF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 140492