Pentagonul va achiziționa 10 000 de rachete împotriva Rusiei
17/03
Fregate speciale pentru rachetele ”Kalibr” și ”Țirkon”
18/03

Abramovici investește în cinema

Foto: RIA Novosti

Fondat de omul de afaceri Roman Abramovici în urmă cu două săptămâni, Fondul de Dezvoltare a Cinematografului Modern, a stabilit primele proiecte care vor beneficia de susținere financiară din partea noii structuri create de miliardarul rus.

Principala atenție a fondului Kinopraim se va concentra pe filmele de lung metraj, deși în statut se precizează că vor fi primite spre examinare proiecte de orice factură.

”Ne propunem să susținem o cinematografie de calitate, interesantă, cu idei proaspete și oameni talentați, iar astfel de filme pot apărea în oricare dintre categoriile specifice. Multe dintre acestea depind mai mult de un proiect concret decât de încadrarea filmului într-un anume gen”, a declarat directorul în exercițiu al organizației, Anton Malîșev.

Potrivit spuselor sale, fondul și-a propus ca volumul total al investițiilor într-un singur proiect să nu depășească suma de 100 milioane de ruble (1,3 milioane de euro), ceea ce înseamnă că în cursul acestui an vor fi susținute financiar 15 proiecte. Iar pentru următorii trei ani, suma totală a cheltuielilor fondului a fost fixată la 6 miliarde de ruble (81 milione de euro).

Finanțarea se va realiza pe principii comerciale, fondul asumându-și de la 20% la 50% din cheltuieli pentru crearea unui film, în schimbul aceleiași părți din beneficiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 109090