Ziarista de la Kiev: În Crimeea nimeni nu plânge după Ucraina
18/03
Aleksei Kudrin, prognoză privind economia americană
19/03

Crimeea, un bun venit acasă! Istoria e făcută de oameni

Crimeea. Ialta. Castelul ”Cuibul Rândunicii”/ Foto: RIA Novodsti

În urmă cu cinci ani, la 18 martie, Crimeea a revenit în componenţa Federaţiei Ruse, adică s-a întors acasă!

Istoria Peninsulei Crimeea se leagă indisolubil de plasarea sa geografică. Un adevărat avanpost, o reală bijuterie, Crimeea a fost râvnită, cucerită, preluată de când se ştie şi mult sânge a curs pe aceste pământuri! Mai precis, din antichitate, când a fost ocupată şi locuită de cimerieni, huni, cumani, goţi, bulgari, tătari (mai mult în nord, zona de câmpie) şi de către greci şi romani, ruşi, turci (în sud, unde este munte). Evident, deschiderea la Marea Neagră şi la Marea Azov i-a atras şi motivat întru cucerire pe toţi, inclusiv pe cei din Republica Veneţiană şi din Genova, care au controlat, pe rând, unele porturi ale Crimeei între secolele al XIII-lea şi al XV-lea.
Consecutiv Tratatului de la Kuciuk-Kainargi (încheiat la 21 iulie 1774, între Imperiul Rus şi Imperiul Otoman), Crimeea devine independentă şi se bucură de protecţia Rusiei. Ecaterina a II-a (cea Mare) anunţă faptul că acest teritoriu este al Rusiei, ca republică autonomă (Gubernia Taurida) la 19 aprilie 1783, la nouă ani de la Tratatul din 1774.
După Tratatul de la Iaşi, din 9 ianuarie 1792, la finele războiului ruso-turc (cel dintre 1787-1792), regiunea Crimeii face parte oficial din Imperiul Ţarist.
La 18 octombrie 1921 se constituie Republica Autonomă Sovietică Socialistă Crimeea, ca parte a RSFS Rusă. Dar, conducerea sovietică din 1954 a hotărât altminteri şi astfel, la 19 februarie, Republica Autonomă Crimeea trecea de la Rusia la Ucraina. Aşa, pur şi simplu, fără ca Hruşciov (artizanul acestui transfer) să-i întrebe pe locuitorii din Crimeea dacă vor aceasta şi fără ca teritoriul să-i aparţină (în fond, nu era casa lui părintească sau vreun alt bun propriu). Trafic în toată regula, pentru un interes personal (Hruşciov condusese Partidul Comunist din Ucraina de la finele anilor ’30 până în 1949 şi nu era deloc străin de fenomenul epurărilor sângeroase; prin acest transfer de teritoriu, el a urmărit câştigarea unei imagini de binefăcător, în antiteză cu cea de torţionar).
În fine, anul 1991 aduce în Crimeea un Referendum pentru restabilirea autonomiei (la 20 ianuarie), demers la care peste 93 % dintre cei care au participat la vot s-au exprimat în favoarea autonomiei. Ucraina a ignorat complet dorinţa populaţiei din Crimeea.
Actul de la 18 martie 2014 îşi are rădăcinile în 2013 când, la 21 noiembrie, în Ucraina încep proteste împotriva conducătorului şi a guvernului de-atunci. În februarie 2014, în urma loviturii de stat de la Kiev, încep mişcări puternice ale populaţiei din Crimeea, cerându-se alipirea la Rusia.
Prin Referendumul organizat la 16 februarie 2014 în Crimeea, 97% dintre participanţi (peste 90% din populaţie) au cerut independenţa faţă de Ucraina şi revenirea la Rusia. Iarăşi, complet neinspirat, Ucraina nu recunoaşte referendumul şi îl consideră ilegal, chiar dacă la 11 martie Parlamentul Crimeii declară independenţa Crimeei faţă de Ucraina şi înaintează cererea de alipire a Crimeii la Federaţia Rusă.
La 18 martie 2014, Preşedintele Vladimir Putin iniţiază procedura de alipire a Crimeei la Federaţia Rusă şi semnează Acordul cu privire la primirea Republicii Crimeea în Federaţia Rusă; Acordul a fost pus în practică imediat, chiar dacă ratificarea s-a făcut la 21 martie 2014.

Aceasta este, foarte pe scurt, istoria făcută de oameni; este momentul să vedem istoria spusă de către stele.
Înfiinţarea Republicii Autonome Crimeea (la 18.10.1921) arată o hartă armonioasă, cu Soarele în Balanţă şi Ascendentul în Săgetător. Posibilităţile uriaşe care se deschid (prin acest act) sunt evocate prin Dreptunghiul Mistic format între Axa Destinului, Lilith şi Neptun. Axa Destinului şi Lilith sunt semnificatori kharmici prin excelenţă, iar Neptun exprimă credinţa (mai mult, creştinismul în special). Astfel, este consfinţită, de către stele, apartenenţa acestui pământ la Rusia (bastion al ortodoxiei) şi dezvoltarea sa, dată fiind prezenţa Soarelui pe Sensul Vieţii (Nodul Nord Lunar) din Balanţă. Crimeii îi este dat să strălucească în toată lumea (Ascendentul în Săgetător) şi, având în vedere semnificaţia Balanţei şi a Arcaşului în astrologia mundană (tratate internaţionale, diplomaţie), nici nu ne mai mirăm că marea întâlnire a celor trei mari – Stalin, Churchill şi Roosvelt – a avut loc la Yalta, în Crimeea!

Mai departe, să vedem harta din 19.02.1954 (Rezoluţia Prezidiului Sovietului Suprem al URSS – și nu a plenarei Sovietului Suprem, precum cerea Constituția URSS! – prin care Crimeea devine parte a Ucrainei!?!). Cum nu se poate mai sugestiv, Soarele este în Peşti (semn al sacrificiului), iar Ascendentul în Rac (semnul poporului). Racul și prima casă conţin Uranus şi Nodul Sud Lunar, într-o conjuncţie complet nefastă. Uranus este semnificatorul stricării ordinii, brusc şi fără consultare populară (măcar aşa, de formă), iar dezacordul locuitorilor este explicitat prin cuadratura Uranus-Neptun din casa a IV-a (a poporului). Lezare pe toată linia, dacă se adaugă activarea stelei fixe Castor (pierderea faimei, violenţă) de către Uranus şi conjuncţia cu Nodul Sud Lunar… În plus, casa a IV-a a maselor mai conţine şi Lilith – tot factor de lezare.
Să mai spunem şi că Luna (stăpâna Racului şi semnificator al maselor), prin plasarea în Fecioară, este în opoziţie cu Soarele (semnificator al conducătorului)?

Interesant este că harta ridicată pentru data de 11.03.2014 (când Parlamentul Crimeii a declarat independenţa Crimeei faţă de Ucraina şi a cerut aderarea la Rusia) are Soarele tot în Peşti, iar Ascendentul este tot în Rac! Dar, de data aceasta, prima casă găzduieşte Luna şi Jupiter, într-un act reparator (faţă de nedreptatea din 1954). Fiindcă Jupiter face, practic, întotdeauna dreptate! Şi, dacă tot vorbim despre acte reparatorii, să mai specificăm şi prezenţa lui Marte (retrograd!) pe Nodul Nord Lunar (Sensul Vieţii) din casa poporului. În concluzie, s-a acţionat, în sfârşit, în interesul locuitorilor Crimeii, conform cu destinul său!
Spre deosebire de harta din ‘54, Soarele face un splendid trigon cu Luna (aspect care arată armonie între voinţa poporului şi conducătorii lui), dar şi cu Saturn din Scorpion (planeta structurilor de putere în semnul puterii). Soarele este pe Meridian (autoafirmare socială, exprimarea poziţiei de independenţă), iar Mercur în Vărsător arată foarte clar dorinţa de eliberare.

Mai departe, este interesant de analizat sinastria temelor natale pentru două evenimente – plecarea Crimeei la Ucraina şi revenirea acasă, la Rusia (respectiv harta de la 19.02.1954 şi cea de la 18.03 2014). Având în vedere că este doar o săptămână de la data de 11 martie, aspectele mari sunt cam aceleaşi.
Mercur (din harta lui 2014) pe Soare (din 1954) arată clar semnarea Acordului prin care Republica Crimeea redevine parte a Rusiei, împreună cu oraşul de importanţă federală Sevastopol. Planeta face cuadratură cu Marte (din 1954), în Săgetător – expresia dezacordului exprimat atât de Ucraina cât şi la nivel internaţional. Ciudat cum, în 1954, nimeni nu a luat atitudine (precum că nu este în regulă să muţi de colo-colo un teritoriu, mai ales fără acordul cetăţenilor săi); aşa cum, la fel de ciudată este lipsa de inflamare a “opiniei internaţionale” când Ucraina a ignorat referendumul pentru independenţa Crimeei în 1991!
În fine, cel mai important aspect şi anume conjuncţia celor doi Saturn (cel din 1954 şi cel din 2014). La 60 de ani, s-a încheiat un al doilea ciclu saturnian (2×30 de ani, cât durează, aproximativ, un ciclu al acestei planete). Evoluţia Crimeii continuă, după o buclă temporală, din poziţia firească pe care o are – ca parte a Federaţiei Ruse!

Data la care Acordul a intrat în vigoare, 21 martie 2014, are Soarele în Berbec, la zero grade. Dumnezeu ştie dacă Preşedintele Putin are vreun astrolog (şi, dacă îl are, îl şi consultă) sau dacă intuiţia forte pe care o posedă (de la Scorpionul ascendent) i-a sugerat să procedeze astfel. Un demers cu debut pe 21 martie, la zero grade Berbec (semn al începutului) are soartă bună şi pe termen foarte lung! Fiindcă este în acord cu ritmul Universului, lucru pe care, iată, cine este înţelept îl ştie şi îl aplică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 109090