Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXXV): Cum a supraviețuit romanța rusească țigănească
21/03
Cele mai ”harnice” și cele mai ”leneșe” regiuni ale Rusiei
22/03

Evgheni Satanovski: NATO a ajutat Rusia cu Crimeea și cu noile tehnologii hipersonice

Foto: RIA Novosti

Expertul militar Evgheni Satanovski este convins că politica anti-rusă promovată în mod consecvent de Occident a permis Rusiei nu numai să readucă Crimeea, dar și să pună la punct cele mai noi sisteme de armament hipersonice.

În opinia expertului, doctor în științe economice, Rusia nu ar fi reușit să readucă Crimeea și să elaboreze sisteme de armament hipersonice, dacă țările Occidentului nu ar fi dezvoltat retorica anti-rusă. Satanovski este de părere că, în privința NATO și a Statelor Unite, poziția Rusiei nu s-ar fi schimbat, dacă Alianța și SUA nu ar fi dat de înțeles că orice dialog este lipsit de perspectivă.

”Momentul de cotitură s-a produs în timpul crizei ucrainene, când NATO dorea să ajungă în Crimeea cu o putere îngrozitoare, creând riscuri colosale pentru securitatea rusă”, a estimat analistul în cadrul emisiunii ”Seara cu Vladimir Soloviov” (Primul canal de TV).

El a arătat că, dacă Rusia nu ar fi conștientizat, în 2014, eventualitatea apariției în Sevastopol a bazelor Alianței Nord-Atlantice după ce, în urma loviturii de stat din Ucraina, la putere au venit oameni loiali Washingtonului, s-ar fi putut crea ”o problemă” prin amplasarea armelor NATO în Crimeea. Exemplificând, Satanovski a menționat sistemul american Aegis, ale cărui rachete ar fi ajuns până la Moscova ”în cinci minute”.

Ca urmare a reacției prompte la planurile Statelor Unite în privința Ucrainei, s-a produs ”Primăvara de la Crimeea”. Dacă Rusia ar fi lăsat regiunea ”la voia întâmplării”, aceasta ar fi putut avea soarta Donbasului. În stilul său, Satanovski a mulțumit, de asemenea, Washingtonului pentru sancțiunile anti-ruse, care au permis Rusiei să ia decizii de o importanță vitală în toate domeniile. Cu alte cuvinte, multe probleme și-ar fi pierdut, între timp, din actualitate, dar tentativele Occidentului ”de a strivi” Moscova au accelerat acest proces.

Anterior, Evgheni Satanovski a propus ”o nouă cale”, dând Washingtonului de înțeles că arsenalul militar al Statelor Unite nu este capabil să facă față armamentului rusesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650674