Ministerul rus de Externe: o rușine de neșters va rămâne pentru totdeauna pe reputația NATO
24/03
Rusia, superputere energetică
25/03

Fiodor Koniuhov a suportat o furtună de gradul 12, în Pacific

Celebrul călător și aventurier rus, Fiodor Koniuhov/ Foto RIA Novosti

Călătorul rus Fiodor Koniuhov, în vârstă de 66 de ani, a trecut prin cea mai puternică furtună de gardul 12, în timpul expediției sale în jurul lumii, pe o barcă cu vâsle. Acest lucru a fost anunțat la 23 martie de către fiul său, șeful statului major al expediției, Oscar Koniuhov.

„Acum furtuna a scăzut din intensitate, vântul coborând la 25 de noduri (45 km/h). Acum în ocean este noapte. Până la Capul Horn rămân 2300 km. Se urmărește cursul preconizat”, îl citează RIA Novosti pe fiul călătorului.

                                                                                                       Foto: konyukhov.ru

În ajun, soția acestuia, Irina, a povestit că Fiodor Koniuhov se află în astfel de condiții pentru prima oară. A trebuit să facă față valurilor oceanice de opt metri înălțime, a căror viteză ajungea la 90 km/h. Pentru a supraviețui, bărbatul s-a legat de fundul bărcii și a scris mesaje scurte rudelor sale, în fiecare oră.

Probabil, călătorul va trebui să suporte încă patru furtuni cu valurile de până la 5-6 m înălțime.
Fiodor Koniuhov poate deveni primul călător care va traversa apele din toate cele trei oceane, spălând Antarctica, și va merge în jurul Capului Horn, în barca cu vâsle, AKROS.

El a luat startul, la 6 decembrie 2018, din orașul Dunedin, Noua Zeelandă. Întregul traseu (portul Dunedin – Cape Horn, Chile – Cape Lyuin, Australia – portul Dunedin) va însuma mai mult de 16.000 de mile marine (27.000 km). Călătoria se va încheia în Noua Zeelandă, în 2020. La 6 februarie a.c., Koniuhov a parcurs o jumătate de drum.

În iulie 2016, celebrul temerar rus, a stabilit un nou record la navigație, în balonul cu aer cald, în jurul lumii, după o călătorie de 11 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 465420