Medvedev despre modificarea Constituției
07/04
După romanul clasic, într-un mod nou: cum va fi serialul „Doctor Jivago”
07/04

Alianța cu Rusia: în Germania a fost propusă o alternativă la NATO

Alexandr Neu, deputat în Bundestag/ Foto: rueconomics.ru

Expertul Partidului Stângii, în politici de apărare, Alexandr Neu, deputat în Bundestag, a calificat NATO drept ”o amenințare la adresa securității întregii lumi” și a chemat la dizolvarea Alianței Nord-Atlantice.

Într-un articol publicat în ”Die Freiheitsliebe”, deputatul german a apreciat că Alianța folosește forțele sale armate exclusiv pentru apărarea ”unor interese imperiale”. În opinia lui, organizația încalcă sistematic legile, discreditează ONU și aduce conflictele în fază de escaladare militară.

”În ultimii 20 de ani, Alianța și-a demonstrat adevărata menire, începând cu agresiunea militară împotriva Iugoslaviei, încălcând dreptul internațional și provocând războiul din Afganistan, care pare să nu se mai sfârșească”, a scris Neu.
El a mai arătat că în aceste conflicte au murit nenumărați oameni..

Deputatul a menționat, de asemenea, că, înainte de toate, Partidul Stângii îndeamnă la ieșirea Germaniei din structurile militare ale NATO. Al doilea pas ar trebui să fie, în opinia stângii, dizolvarea NATO și înlocuirea Alianței cu un sistem de securitate colectivă, din care să facă parte și Rusia. Noul sistem trebuie să proclame dezarmarea, ca fiind obiectivul său principal.

De menționat că, anterior, jurnalistul și istoricul german Alexandr Will a prezis destrămarea NATO. În opinia lui, Alianța ”este la un pas de destrămare” din cauza problemelor legate de modernizarea armamentului, în timp ce pe arena politică a Germaniei au apărut fisuri.
Istoricul german este de părere că ambele fenomene au legătură cu retragerea Statelor Unite și a Rusiei din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF). Will constată că, în acest context, premierul Saxoniei Inferioare, Stephan Weil, cheamă la ”o nouă mișcare pentru pace”, iar secretarul general al Partidului Social-Democrat al Germaniei, Lars Klingbeil, consideră ”o soluție incorectă” să răspunzi Rusiei prin amplasarea de arme americane pe teritoriul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1918092