Insultarea puterii și fake news, pedepsite prin legi
08/04
Rusia este pregătită să iasă din Consiliul Europei?
09/04

Plan de încetare a războiului din Ucraina

Donbass /Foto: intersucks.ru

Candidatul la președinția Ucrainei, Vladimir Zelinski a declarat că, de dragul păcii în estul țării, este dispus să discute personal cu Vladimir Putin, scrie cotidianul RBK. El a prezentat un plan de încetare a conflictului din Donbass, care va fi realizat în cazul victoriei sale în alegerile prezidențiale.

Planul lui Zelenski este împărțit în câteva etape. ”Prima etapă presupune încetarea focului în est. Cred că nu ne putem permite un proces de lungă durată. Pentru că,  în fiecare zi, dimineața începe cu informații despre câți copii au murit în est. Noi înțelegem că fiecare zi înseamnă viață, este vorba de soarta oamenilor și e o tragedie pentru fiecare familie”, a afirmat Zelenski.

El a subliniat că, pentru continuarea tratativelor de pace, oficialitățile de la Kiev trebuie să reia plățile sociale către locuitorii din Donbas.
”Nu trebuie doar să le întindem o mână, nu trebuie doar să lansăm promisiuni, aceste relații trebuie refăcute. Trebuie plătite pensiile oamenilor. Pensiile oamenilor care trăiesc acolo. Și ei sunt ucraineni. Să le spunem că, băieți, vi s-au băgat prostii în cap. Totul este un război informațional”, și-a explicat el punctul de vedere.

În același timp, fiind în toiul campaniei electorale, el a subliniat că nu va accepta concesii Moscovei, care să includă un schimb de teritorii, scrie RBK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 112390