Unde se trăiește cel mai mult în Rusia
12/04
Cosmonautica pilotată devine inutilă?
13/04

The Wall Street Journal: un apel pentru revizuirea relațiilor cu Rusia

Foto: Izvestia

Statele Unite trebuie să dezvolte o nouă abordare a interacțiunii cu Rusia pentru a reduce riscul unui conflict nuclear și pentru a spori securitatea, potrivit unui articol din The Wall Street Journal, scris de foștii politicieni americani de rang înalt.

Este vorba de George Schulz, fostul șef al Departamentului de Stat al Statelor Unite (în perioada 1982-1989), William Perry, fostul șef al Departamentului Apărării al SUA (1994-1997) și Samuel Nunn, fost senator democrat din Georgia (1972-1997) și fost șef al Comitetului Senatului pentru forțele armate.

„Acest lucru va necesita eforturile comune ale Washingtonului și ale aliaților americani pentru a formula o politică față de Rusia, pentru a reduce amenințarea nucleară inutilă cu care ne confruntăm acum, dar, în același timp, păstrând valorile noastre”, se spune în materialul citat de agenția Interfax.

Potrivit autorilor articolului, Washingtonul trebuie să-și reconsidere politica ineficientă față de Federația Rusă și rolul principal în această privință ar trebui să fie atribuit Congresului SUA. Astfel, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi și liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell trebuie să convoace un grup bipartid care ar putea să discute despre posibilitățile de întărire a NATO, precum și despre reluarea dialogului cu Moscova.

Se menționează că liderii celor două state, Donald Trump și Vladimir Putin, trebuie să vină cu o declarație comună prin care să confirme că un război nuclear nu poate fi câștigat niciodată și că un astfel de război nu trebui să fie declanșat în niciun caz.

În plus, Moscova și Washingtonul ar trebui să discute multe aspecte legate de stabilitatea strategică, inclusiv o creștere a timpului de luare a deciziilor pentru lideri, într-un mediu în care situația din lume se destabilizează rapid, iar tehnologiile militare sunt în continuă îmbunătățire.

„Aceste eforturi trebuie depuse imediat,” concluzionează autorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 250856