A fost numită cea mai populară melodie a Allei Pugaciova (VIDEO)
15/04
Câți ruși strâng bani pentru zile negre
16/04

RUSAL va construi o fabrică în SUA

Foto:TASS

Scoasă recent de sub sancțiunile SUA, UC RUSAL va construi, împreună cu grupul american Braidy Industries, prima fabrică de aluminiu, din ultimii 30 de ani, din Statele Unite. Un proiect estimat la 1,7 miliarde de dolari, scrie cotidianul RBK.

Potrivit unui comunicat emis de compania rusă la Bursa din Hong Kong, viitoarea întreprindere va produce tablă de aluminiu pentru industria auto. În virtutea acordului încheiat, UC RUSAL va primi 40% din proiect. Deși comunicatul nu precizează amploarea investiției, Braidy Industries, aflat de mult în căutarea unui partener pentru realizarea proiectului, în informările pentru Bursa din New York, a evaluat costul fabricii la 1,68 miliarde de dolari.

După semnarea acordului de intenții, UC RUSAL și Braidy intenționează să atragă mijloace de pe piețele financiare. UC RUSAL și-a propus să furnizeze materie primă, pentru viitoarea fabrică din SUA, de la uzina de aluminiu din orașul Taișet, aflată acum în construcție în Siberia.

Fabrica Braidy Atlas va fi amplasată în statul Kentucky și va produce 300.000 tone de tablă de aluminiu pe an. Conform planului de business al Braidy Industries, noua întreprindere va fi dată în exploatare în 2020. În comunicatele ei, compania americană subliniază că astfel de fabrici nu s-au mai construit în Statele Unite în ultimii 30 de ani și că deschiderea ei va oferi locuri de muncă pentru persoanele concediate după închiderea combinatului metalurgic AK Steel, situat în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 109088