RUSAL va construi o fabrică în SUA
15/04
Declarațiile de venit – simple cifre
16/04

Câți ruși strâng bani pentru zile negre

Foto:TASS

Dacă rămân fără nici o sursă de venit, 16% dintre repondenții la un sondaj de opinie, realizat de serviciul online Superjob, ar putea să trăiască mai puțin de o lună din banii puși deoparte.

Aproximativ 40% dintre participanții la chestionar nu au rezervă de bani, iar în cazul în care rămân fără nici o sursă de veni, 16% dintre persoanele intervievate au declarat că pot rezista, cu economiile făcute, mai puțin de o lună. 21% pot astfel supraviețui până la două luni, 12% – în jur de o jumătate de an, 6% – cam un an și 5% mai mult de un an.

”60% dintre ruși au acumulat economii. Făcând o medie a răspunsurilor, reiese că, rămași fără venituri, participanții la sondaj ar putea trăi din banii strânși timp de 3,7 luni”, au calculat autorii studiului efectuat, în perioada cuprinsă între 1 și 4 aprilie 2019, în 368 de localități din Rusia și la care și-au dat concursul 1600 de oameni.

Conform rezultatelor, 29% dintre intervievați au recunoscut că nu țin socoteala banilor, mai mult de jumătate (53%) au declarat că au o oarecare evidență a cheltuielilor, finanțele sunt ținute bine în frâu doar de către 18% dintre participanții la chestionar. Pe de altă parte, fiecare al cincilea rus (21%) nu își planifică eventuale viitoare venituri și cheltuieli, 23% îndrăznesc să facă astfel de proiecte pentru cel mult o jumătate de an, iar 23% pentru aproape un an. Doar 16% își fac planuri pentru o perioadă mai lungă de un an.

Comparate cu rezultatele unui studiu similar efectuat în 2008, rezultatele arată că rușii au început mai rar să pună bani deoparte: în 2008, ponderea celor care aveau economii era de 72%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 109087